Ik haat vliegen
23 juni 2021 
in Reizen

Ik haat vliegen

Deze blog heb ik in 2018 geschreven. We zaten in het vliegtuig om voor 3 weken naar Bali te gaan. Inmiddels in het juni 2021 en wonen we nu 9 weken op Bali. Een droom die uitkomt.

Vliegen vind ik nog steeds verschrikkelijk. Maar soms moet je oncomfortabele dingen doen, om je droomleven te leven. In onze nieuwe podcast leggen Jeroen en ik we je uit dat je comfortabel kan worden in oncomfortabel dingen.

Ik haat vliegen!

Eigenlijk is vliegen echt verschrikkelijk. Het begint al voor het vliegen aan. Wij moeten nog al een stukje rijden voordat we op Schiphol zijn. Dus we gaan een nacht van te voren al naar een hotel. En dan vanuit het hotel met de shuttle naar Schiphol. Ok, dat stukje is wel relaxed.

Maar dan begint het wachten. Je gaat van lange rij naar lange rij. Eerst de security door. En op 1 of andere manier is het mijn tas die altijd net even die extra controle nodig heeft. Of dat ik na de bodyscan nog even extra gecontroleerd moeten. Die rij ben je door, dan de douane. Ook weer een lange rij. En als je eindelijk in niemandsland bent, dan moet je ook al bijna boarden. En dat terwijl je zo op tijd weg bent gegaan.

Vrije zitplaatsen

En dan het boarden zelf. Er wordt duidelijk omgeroepen welk klasse eerst mag en dan van de economy class, welke rijen aan de beurt zijn. Maar nee hoor, iedereen staat al direct vooraan. Mensen denken volgens mij dat het vrije zitplaatsen zijn.

En dan kom je eindelijk bij je stoel. Want hey, het waren geen vrije zitplaatsen. Is de ruimte boven je voor je handbagage vol. Want die mensen die voor je zitten hielden zich weer eens niet aan de regels en namen een koffer mee, veel groter dan de voorgeschreven afmetingen.

Goed we zitten en de lange vlucht begint. Je hangt een beetje als een zoutzak in je stoel en je kan geen kant op. 14 uur oncomfortabel in de lucht hangen.

Je zit met een paar 100 mensen hutje mutje op elkaar en het is ook nog eens heel erg warm.

En als klap op de vuurpijl, net wanneer het eten geserveerd is, begint de turbulentie.

Een beetje herkenbaar lieve mensen?

We hebben het er voor over!

Maar oh, wat hebben we het er toch graag voor over. Op het moment dat ik in dat bloody hell van een vliegtuig zit, vergeet ik dat gevoel hoor. Dan denk ik: DIT gaan we dus mooi NOOIT meer doen!!

Volgend jaar blijven we in Nederland ?

Maar er is hoop. Ergens wacht er een ligbed op het strand op me. En er is ook al een kokosnoot gesneden voor mij. Tropische temperaturen. Zon, zee en strand. En een villa met een privé zwembad. Elke dag heerlijk eten en helemaal niet op tijd staan. Veel cultuur zien, prachtige Instagram foto’s maken. Daar doen we het natuurlijk allemaal stiekem voor ?

Rijstvelden tot in de verte wat je kan zien. Op elk kruispunt prachtige beelden van het hindoeïstische geloof. En op straat overal kleine gekleurde offertjes.

Veel geluk momentjes wachten op ons. We moeten alleen nog even 10 uur in de lucht hangen.

Het komt goed mensen, het komt goed. Een mantra die steeds opnieuw herhaald wordt in mijn hoofd.

Vliegen is niet eng, het is alleen maar oncomfortabel. En morgen zijn we toch echt weer op het prachtige eiland Bali.

Dan hoef ik even 3 weken niet aan vliegen te denken.

We wonen op Bali!

We wonen inmiddels op Bali. Het vliegen naar Bali toe, was nog steeds oncomfortabel. Ik haat vliegen. Maar oh, wat had ik dat er voor over. We wonen voor minimaal 6 maanden op Bali. 6 maanden dat ik niet aan vliegen hoef te denken 😉

Begin 2019 heb ik mijn droomleven opgeschreven. Mijn 2.0 versie. Ik kon mijn droom zo voor mij zien. Het visualiseren hoe mijn mooiste leven er uit ziet. Ik heb er alles aan gedaan om mijn droomleven waar te maken. Eind 2019 heb ik mijn baan opgezegd. In 2020 heb ik mijn online business opgebouwd en nu wonen we op Bali.

Kan jij jouw droom visualiseren?

Voel jij na na het lezen van mijn verhaal helemaal dat jij ook nog wel wat oncomfortabele dingen comfortabel wil laten worden? Misschien voel jij aan alles dat je meer uit jouw leven kan halen. Maar je hebt geen idee hoe jij jouw droom kan visualiseren.

Jij kan ook jouw droom visualiseren

Laat je alleen niet gek maken wanneer er mooie dingen op je pad komen. Ze zijn misschien niet helemaal zoals je ze had bedacht. Misschien net niet zo mooi. Waak ervoor dat je dan nee zegt tegen deze kansen. Ook deze dingen horen bij de reis naar jouw droomleven.

Het is de weg naar jouw ideale droom waar het om gaat. Het gaat niet om het doel, maar om de reis. Geniet van deze reis. Geniet van alles.

Wees je bewust van alle mooie dingen die je tegenkomt tijdens deze reis. Maar probeer ook te genieten van de kleine en soms wat grotere tegenslagen. Dit zijn leermomenten. Het 

gevoel wat jij beleeft bij deze tegenslagen geeft aan hoe graag jij jouw uiteindelijke doel wilt halen.

Wil jij leren om alles uit het leven te halen?

Wil jij nu alles weten hoe jij jouw droomleven kan leven? 

Hoe jij altijd gelukkig bent, ondanks alles.

Ga dan nu aan de slag met de online cursus van DROOM naar DOEN.

In deze online cursus leer je alles over de wet van aantrekking en hoe jij jouw droomleven kan manifesteren.

Kom in contact met like minded people en leer alles over hoe jij met een positieve mindset jouw droomleven kan halen.

Deze cursus leert jou om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, jouw ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

Ga voor jouw DROOMLEVEN 

van droom naar doen
arrow_drop_up arrow_drop_down